• 021-36348719
  • 09129726238
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

وبلاگ

بهترین زمان تعویض صفحه کلاچ

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 بهترین زمان تعویض صفحه کلاچ

سیستم انتقال نیرو که به منظور به حرکت درآوردن خودرو است از اجزایی چون دیسک و صفحه کلاچ، گیربکس و دیفرانسیل و ... تشکیل شده است تا قدرت موتور را که از حرکت طولی پیستون ایحاد شده  را به حرکت دورانی تبدیل کند و از طریق دیسک وصفحه به جعبه دنده و در نهایت چرخ های خودرو منتقل شود. در خودروهایی که دنده دستی دارند، پدال کلاچ به صفحه کلاچ متصل است و وظیفه آن انتقال نیروی موتور از طریق پدال به صفحه و بخش های دیگر است.در واقع وظیفه قطع و وصل کردن نیرو در سیستم انتقال نیرو خودرو برعهده کلاچ است.

عموما اکثر رانندگان تازه کار پای خود را بیش از حد روی کلاچ نگه می دارند حتی وقتی در سرعت های پایین نیز پای خود را به صورت آهسته روی کلاچ نگه می دارند تا در مواقع ضروری آن را بفشارند.

زمان تعویض صفحه کلاچ با توجه به نحوه رانندگی هر شخص متفاوت است ولی زمان معقول برای تعویض آن بین 50 تا 60 هزارکیلومتر است.

عوامل مختلفی در فرسوده شدن و کاهش عمر صفحه کلاچ موثر است:

  • تعویض دنده نادرست: برای تعویض دنده باید کلاچ را تا انتها فشار دهید. عدم فشردن کامل پدال کلاچ و رها کردن آن قبل از تعویض کامل دنده، نه تنها کلاچ بلکه سیستم های دیگر را نیز دچار آسیب می کند.
  • انتخاب دنده غلط: انتخاب دنده مناسب در شرایط مختلف رانندگی از مهم ترین عوامل حفظ سلامت صفحه کلاچ است. مثلا باید بدانیم که که اگر در سربالایی ها رانندگی می کنیم، استفاده از دنده یک و دو برای چنین شرایطی مناسب است.
  • رانندگی در ترافیک: در شرایط ترافیک سنگین مجبور هستید که از کلاچ بیشتر استفاده کنید که که خود عاملی برای تعویض زودهنگام صفحه کلاچ است.
  • رانندگی با شتاب بالا
  • قرار دان پا به طور مدام روی کلاچ در حین رانندگی: بسیاری از رانندگان بر حسب عادت پای خود را در طول مدت رانندگی روی کلاچ قرار می دهند که هرچند فشار زیادی به کلاچ وارد نمی کنند اما وزنی که روی کلاچ وارد شده می تواند به دیسک و صفحه آسیب برساند.
  • سرنشینان زیاد: یکی از عواملی که شاید کمتر به آن توجه می شود زیاد بودن تعداد سرنشینان خودرو است. هر خودرو آستانه تحمل وزن خاصی را دارد و اگر از میزان مشخص شده ، سرنشینان بیشتری از خودرو استفاده کنند مطمئنا دیک و صفحه ناچارند که فشار بیشتری را تحمل کنند که همین امر باعث می شود زمان تعویض زودتر از چیزی که انتظار داریم فرا برسد.
  • جنس نامرغوب صفحه کلاچ: به دلیل جنس نامرغوب صفحه کلاچ های موجود دربازار نیاز به تعویض زودهنگام آن ها وجود دارد.
  • تاب داشتن فلایویل

 بعد از اینکه عوامل تاثیرگذار بر زمان تعویض صفحه کلاچ را بررسی کردیم در اینجا به ذکر نشانه هایی می پردازیم که نشان می دهد باید به فکر تعویض صفحه کلاچ بود:

سفت بودن کلاچ:

سفت و خشک شدن پدال کلاچ از نشانه هایی است که به شما زمان تعویض صفحه کلاچ را گوشزد می کند.

ایجاد صدا در هنگام تعویض دنده:

یکی از نشانه های نیاز به تعویض صفحه کلاچ ، سر وصدایی  است که دنده ها هنگام عوض کردن ایجاد می کنند.

عدم ارتباط مناسب بین سرعت و دور موتور:

در واقع افزایش سرعت در مقایسه با دور موتور پایین تر است.

جا نرفتن یا سخت شدن تعویض دنده:

البته در صورتی که این اتفاق برای تمامی دنده ها باشد، احتمال تمام شدن روغن گیربکس وجود دارد. ولی اگر فقط برای دنده یک و عقب خودرو باشد نشانه ای از زمان فرارسیدن تعویض صفحه کلاچ است.

لرزش خودرو در شروع حرکت:

در آغاز کار که خودرو شروع به حرکت می کند با رها کردن کلاچ ، اتاق خودرو شروع به لرزش می کند.

خاموش نشدن خودرو:

یکی از راه هایی که زمان فرارسیدن تعویض صفحه کلاچ را نشان می دهد این است که خودرو را در دنده دو قرار دهیم و به آرامی کلاچ را رها کنیم ، اگر  خودرو خاموش نشد نشانه این است که باید برای تعویض کلاچ اقدام کرد اما در صورتی که خودرو بلافاصله خاموش شد یعنی هنوز زمان تعویض صفحه کلاچ فرا نرسیده است.

 پرت شدن پا به عقب هنگام رها کردن کلاچ

نیاز به تعویض دنده در سربالایی ها:

  یکی دیگر از نشانه های زمان تعویض صفحه کلاچ، ضعف خودرو در سربالایی ها است به عبارت دیگر خودرو شما در سربالایی ها کاهش نیروی شدید داشته باشد.

یکی از اصولی ترین روش های تشخیص زمان تعویض صفحه کلاچ این است که وقتی خودرو با سرعت 20 تا 30 کیلومتر در حرکت است، خودرو را در دنده 4 قرار دهیم و پدال گاز را تا انتها فشار دهیم، اگر خودرو شتاب گرفت و پرش داشت نشانه این است که دیسک و صفحه با همدیگر درگیر نیستند و زمان مناسبی برای تعویض صفحه کلاچ است.

شتاب های ناگهانی که دلیل آن انتقال ندادن نیروی موتور به گیربکس است از دیگر نشانه هایی است که زمان تعویض صفحه کلاچ را به ما یادآوری می کند.  

عدم تناسب سرعت و شتاب با گاز: اگر خودرویی زیاد گاز می خورد ولی متناسب با آن شتاب و سرعت خودرو افزایش نمی یابد نشانه ای از اتمام صفحه کلاچ است.  

موارد بالا از مهم ترین نشانه های اتمام صفحه کلاچ است اما فارغ از مشاهده موارد فوق، چنانچه در محیط های شهری و با ترافیک بالا رانندگی می کنید معمولا بین 20 تا 40 هزار کیلومتر صفحه کلاچ خودرو به تعویض نیاز دارد اما در صورت رانندگی در جاده های برون شهری این عدد به 40 تا 80 هزارکیلومتر افزایش می یابد.


از طریق واتس اپ می تونید سوالات خودتون رو از کارشناسان آکو یدک بپرسید

گفتگو از طریق واتس اپ با کارشناسان آکو یدک
Close and go back to page
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به آکو یدک می باشد. طراحی و پیاده سازی توسط تیم اندیشه نگار غرب