• 021-36348719
  • 09129726238
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

نگاهی اجمالی به تاریخچهHAIMA

معرفی هایما

 هایما یا فاو هایما با نام اصلی HA/MAاتومبیل یک شرکت خودروسازی چینی است که از زیرشاخه‌های گروه فاو (FAW) محسوب می‌شود. وظایف اصلی این شرکت طراحی، توسعه، تولید و فروش خودروهای سواری و مینی‌ون است. خودروهای این شرکت با برند هایما به فروش می‌رسند. هایما حاصل همکاری دولت چین و شرکت مزدا برای تولید خودروهای مزدا در خاک چین بود. در سال ۲۰۰۶ زمانی که شرکت فاو سهام مزدا را خرید همکاری این دو شرکت متوقف شد هرچند استفاده از فناوری‌های مزدا در خودروهای بعدی این شرکت ادامه پیدا کرد. هایما تا سال ۲۰۱۲ توانسته بود ظرفیت تولید خود را به تقریبا ۴۰۰ هزار دستگاه برساند. در سال ۲۰۱۳ این شرکت ۱۵۷۲۴۲ دستگاه خودرو به فروش رسانده بود و از نظر فروش، برند بیست و هشتم چین بود. به طور کلی در سال ۲۰۱۳ این شرکت دوازدهمین برند چینی پرفروش بود. هایما در واقع ترکیب دو کلمه هاینان (محل شرکت هایما) و مزدا بود که به صورت اختصاری به آن هایما گفته می‌شد.

Image
Image
Image

تاریخچه برند هایما

 شرکت هایما کار خود را در سال ۱۹۹۲ و با نام هاینان مزدا موتور آغاز کرد. تاسیس این شرکت حاصل همکاری دولت استان هاینان چین با شرکت مزدا برای تولید خودروهای مزدا در چین بود. این همکاری تا سال ۲۰۰۶ طول کشید، زمانی که گروه فاو سهم مزدا در این شرکت را خرید و هاینان مزدا موتور تبدیل به یکی از زیرمجموعه‌های گروه فاو شد. پس از این اتفاق هایما حق تولید خودروهای قدیمی‌تر مزدا را حفظ کرد و همچنین اجازه پیدا کرد از فناوری مزدا در خودروهای خودش استفاده کند، اما استفاده از برند مزدا برای آن‌ها ممنوع شده بود. البته این به معنای پایان همکاری هایما و مزدا نبود.

در سال ۲۰۰۸ هایما کارخانه سوم خود را در هاینان افتتاح کرد که ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال را دارد. دو کارخانه دیگر هایما در هایکو و ژنگژو در استان هاینان قرار دارند و هرکدام ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار دستگاه خودرو را دارند.

سال ۲۰۰۹ خبرگزاری رویترز اعلام کرد که هایما و مزدا بار دیگر پس از جدایی با یکدیگر همکاری می‌کنند. این همکاری‌ها در زمینه تبادل فناوری و دانش تولید خودرو بود.

در سال ۲۰۱۰ هایما گام بزرگی برای بین‌المللی شدن برداشت و کارخانه مونتاژ هایما در روسیه توسط شرکت درویز افتتاح شد. هایما در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که در حال تاسیس کارخانه‌ای در بلغارستان است. این کارخانه فعالیت خود را در سال ۲۰۱۸ آغاز کرد. به این ترتیب، هایما دومین خودروسازی چینی می‌شد که کارخانه‌ای در خاک اروپا تاسیس می‌کرد. اولین شرکت چینی لیتکس موتورز بود که خود یکی از زیر مجموعه‌های شرکت گریت وال است. از جمله محصولات هایما می‌توان به هایما ۱ آیشانگ، مینی‌ون هایما اف استار، هایما ام ۳، ام ۵، ام ۶ ام ۸ اشاره کرد. همچنین این شرکت دو مدل خودروی الکتریکی نیز تولید می‌کند.

Image
Image
Image

هایما در ایران

 هایما از سال ۲۰۱۵ فعالیت‌های خود در ایران را آغاز کرد. وظیفه مونتاژ خودروهای هایما در ایران به عهده ایران خودرو است و این شرکت در کارخانه خود در خراسان دو مدل هایما تولید می‌کند: هایما S7 و هایما S5 که هردو با استقبال خوبی نیز مواجه شدند. جالب است بدانید که لوگوی شرکت هایما، پرنده اساطیری رخ است که در افسانه‌های ایران و خاورمیانه به آن پرداخته شده است.

هایما S7 در واقع اولین همکاری ایران خودرو با این شرکت چینی بود. ابتدا نسخه تنفس طبیعی این خودرو وارد بازار شد و کمی بعد مدل توربو هم عرضه شد که قدرتمندتر و پیشرفته‌تر بود. هایما S7 اگرچه طراحی ساده‌‌ای دارد اما از طراحی داخلی بهتری بهره برده است و موتور نسبتا قدرتمندی هم دارد. موتور آن ۱۷۰ اسب‌بخار نیرو تولید می‌کند وپ توربوشارژر موتور آن تولید کارخانه میتسوبیشی است. اگرچه این موتور قدرتمند است اما وزن بدنه بسیار بالا است و هایما S7 خیلی خودروی پرشتابی نیست، هرچند در شتاب‌گیری ثانویه عملکرد خوبی دارد.

هایما S5 هم با مدل توربوشارژ ۱۶۱ اسب‌بخاری در بازار ایران عرضه می‌شود. اگرچه این خودرو هم طراحی ساده‌ای دارد و به لطف همکاری هایما (و فاو) با مزدا، از طراحی خودروهای مزدا الهام گرفته است. ظاهر هایما S5 تهاجمی و اسپرت است و طراحی داخلی آن هم مشابه خیلی خودروهای چینی نسبتا اسپرت و لوکس است. پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ این خودرو ۱۶۱ اسب‌بخار قدرت دارد. این خودرو هم مثل هایما S7 شتاب چندانی ندارد و صفر تا صد کیلومتر آن ۱۲.۵ ثانیه زمان می‌برد.

از طریق واتس اپ می تونید سوالات خودتون رو از کارشناسان آکو یدک بپرسید

گفتگو از طریق واتس اپ با کارشناسان آکو یدک
Close and go back to page
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به آکو یدک می باشد. طراحی و پیاده سازی توسط تیم اندیشه نگار غرب